Fejlesztés

2018.01.24. 20:47

Tanulást segítő terekkel bővül a csonkahegyháti iskola

Megújul és tanulást segítő terekkel bővül az általános iskola, annak a pályázatnak köszönhetően, amely 149,3 millió forint támogatást nyújt a beruházáshoz.

Arany Gábor

Fotó: Katona Tibor

Erről is szó esett szerdán a Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón. Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója arról számolt be, hogy folyik a beruházás előkészítése, a közbeszerzési eljárás, és tavasszal kezdődhet az építés.

A munkákat úgy tervezik, hogy az oktatást ne zavarják, a kivitelezés nagyobb részét a nyári szünetre időzítik. Az októberi befejezésre tervezett munkálatokban energetikailag korszerűsítik az épületet, nyílászárókat cserélnek, megújul a tetőzet és a már említett könyvtár és nyelvi labor mellett fejlesztési helyiségeket is kialakítanak.

Támogatásból eszközök beszerzésére is költenek, tette hozzá az igazgató és elmondta, tavaly a tankerület által fenntartott intézményekben bútorokra 55 millió forintot, sportszerekre 38 milliót költöttek el.

A kormány támogatja a kistelepülések iskoláinak megtartását, ezt Vigh László országgyűlési képviselő fogalmazta meg. A tapasztalat szerint ahol megszűnik az oktatási intézmény, onnan nagyobb számban költöznek el a családok, ezért is fontos, hogy a települések, a közösségek segítséget kapjanak.

Fotós: Katona Tibor

A csonkahegyháti iskolába 7 településről 110 gyermek jár; a 19 nevelő nyolc 7 és 18 közötti létszámú osztállyal foglalkozik. A két idegen nyelv oktatása mellett számos külön foglalkozáson pallérozódhatnak a gyerekek, ahogy ez Simon Zsolt intézményvezető szavaiból kiderült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában