Paktum

2018.01.31. 09:00

A helyi foglalkoztatást elősegítő paktumot írtak alá Lentiben

Ünnepélyes keretek közt írták alá az érintett felek kedden az Innovatív foglalkoztatási együttműködés a zalaegerszegi és lenti járásokban elnevezésű paktum megállapodását. A 2021 márciusáig tartó projektben 4 konzorciumi partner, főpályázóként Lenti önkormányzata a megyei kormányhivatallal, a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökséggel és Gondoskodás Alapítvánnyal működik együtt.

Korosa Titanilla

Fotó: Kósa Róbert

A projekttalálkozón Héder Miklós, a Zala Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke és Horváth László, Lenti polgármestere is köszöntötte a megjelenteteket. A paktummal kapcsolatban kiemelték, hogy a foglalkoztatás erősítését szolgáló források hozzájárulnak a települések fejlesztéséhez, a gazdaság előmozdításához, a versenyképesség növeléséhez és a szociális helyzet javításához is.

Fotó: Kósa Róbert

Elhangzott, hogy a mintegy 301 millió forint összköltségű projekt célja a helyi foglalkoztatási fejlesztések megalapozása és a foglalkoztatási szint növelése mindkét járásban.

Fotó: Kósa Róbert

A megvalósítási időszakban a partnerségi hálózat kialakítása mellett a munkaerőpiaci szolgáltatásokba 196 hátrányos helyzetű álláskeresőt kívánnak bevonni, képzésbe 25 főt és legalább 90 fő elhelyezkedését támogatják, melyből 16-an önfoglalkoztatóvá válnának.

Fotó: Kósa Róbert

A partnerek között vállalkozások, önkormányzatok, civil szervezetek találhatók, az együttműködésbe eddig 17 szervezetet vontak be, de lehetőség nyílik bővítésre.

Fotó: Kósa Róbert

A rendezvényen több előadást is hallhattak az érdeklődők, szó volt a foglalkoztatáspolitika aktuális helyzetéről is. Elhangzott, hogy Lenti térségében 420 fő volt tavaly az álláskeresők havi átlagszáma, a legtöbb munkanélküli az 50 év felettiek közül kerül ki, illetve az alapfokú vagy szakiskolai végzettséggel rendelkezők közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában