Programokat szerveznek

2018.01.18. 11:23

Aktív közösségi élet Tornyiszentmiklóson

Több mint öt éve működik a településen és több programot is szervez a Tornyiszentmiklós Településért Egyesület.

Korosa Titanilla

Tavaly számos érdeklődőt vonzott a szüreti felvonulás, a képen balra Mentes Kitti, az egyesület tagja Fotó: Archív/Korosa​

- A civil szervezet megalakításakor több célt is kitűztünk magunk elé, ahogy azokat az alapszabályban is lefektettük – kezdte Mentes Kitti vezetőségi tag. – Többek között a település polgárainak körében a lokálpatriotizmus erősítését, a települési lakókörnyezet fejlesztését, a közösségi élettér minőségi javítását, a település természeti, kulturális adottságainak, hagyományainak ápolását, melynek során minden egyesületi tag és települési lakos személyes lehetősége szerint közreműködik, továbbá község közösségi életének szervezésével a múlt örökségét folyatva, arra építve. Igyekszünk hidat alkotni a település civil szervezetei, egyesületei, alapítványai, egyéni kezdeményezései, önkormányzata között. Egyesületünk 10 taggal alakult meg, azóta 24-en vagyunk, elnökünk Györfi Lászlóné.

Tavaly számos érdeklődőt vonzott a szüreti felvonulás, a képen balra Mentes Kitti, az egyesület tagja Fotó: Archív/Korosa​

Mentes Kitti arról is beszélt: az elmúlt években több pályázaton is részt vettek. Az egyik fejlesztési projekt keretében a buszmegálló és a tűzoltószertár épülete újult meg, valamint temetőkerítés, de  sor került a sportpálya mellé hulladékgyűjtők és padok elhelyezésére is. Az egyik sikeres eszközbeszerzési pályázatnak köszönhetően hangosító berendezést, fényképezőgépet, néptáncos ruhákat sikerült vásárolniuk.

- Fő tevékenységünk a helyi programok szervezése  – folytatta. – Több programot is tartunk minden évben, mint például a húshagyó keddi mulatság, a március 15-i megemlékezés, májusfa állítás és kitáncolás, valamint a szüreti felvonulás. Ebből is látszik, hogy a kitűzött célok közül leginkább a hagyományok ápolása teljesült.  Rendezvényeinket a település lakói anyagilag is és tevékenységükkel is támogatják. A résztvevők száma 50 és 100 fő között van, ami nem kevés a 600 fő lakoshoz képest. Tavaly a szüreti felvonuláson 98-an vettek részt.

Mentes Kitti hozzátette: az évfordulót is megünnepelték, közben pedig az előttünk álló rendezvényekről beszélgettünk, vagyis jó csapatépítőn vannak túl. Következő rendezvényük a farsangi felvonulás lesz, melyhez évről évre szép számmal jelentkeznek az ovistól a nyugdíjasokig és  nagyon ötletes jelmezekben vonulnak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában