Segítségnyújtás

2017.12.11. 16:49

Várja az önzetlen véradókat a Vöröskereszt Nagykanizsán

Forralt borral, kaláccsal, étkezési utalvánnyal kedveskednek mindazoknak, akik önzetlenül a karjukat nyújtják, hogy vérükkel másokon segítsenek.

Szabó Zsófia

Fotó: Szakony Attila

Immár huszadik esztendeje szervezi meg a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete az adventi véradó hetet. A Sugár úti székházba várják hétfőtől péntekig a véradókat.

– Vérre az év minden időszakában szükség van – jelezte Szőlősi Márta területi vezető. – Azonban az ünnepek idején kevesebb lehetőség nyílik véradásra és az embereket is nehezebb megmozgatni. Baleset, életmentő műtét viszont akkor is előfordul.

Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének vezetője elmondta: a korábbi évek tapasztalata alapján a negyven éven felüli korosztályt könnyebb megszólítani, mint a jövő generációt.

– A fiatalokat is próbáljuk aktivizálni kortársaik segítségével – folytatta. – A közösségi szolgálatukat szervezetünknél teljesítő középiskolás diákok Nagykanizsa több pontján hívják fel a figyelmet a segítségnyújtásra. Emellett a véradás Sugár úti helyszínén is számíthatunk a tanulók közreműködésére – összegezte Szőlősi Márta. Jelezte: kedden 12-16 óráig, szerdán és csütörtökön 14-18 óráig, pénteken dél és 18 óra közt nyújthatják karjukat a véradók.

Fotó: Szakony Attila

A kanizsai Kiss Attila nem hagyja ki a lehetőséget, hogy vérével másokon segíthet.

– Harmincnégyszeres véradó vagyok – így a férfi. – Fontos számomra, hogy másoknak segítsek – közölte.

A vöröskereszt nagykanizsai szervezete az ünnepek közeledtével más karitatív akciókkal is próbál segíteni.

Az elmúlt héten egy kanizsai bevásárlóközpontban gyűjtötték két napon át a tartós élelmiszereket. Egy nagy helyiség telt meg ennivalóval a jótékony embereknek köszönhetően. Élelmiszerre, játékra, jó minőségű használt ruhára továbbra is szükség van. A vöröskereszt adomány express programja révén a Sugár úti székházba vihetik be felajánlásaikat.

Szőlősi Márta kiemelte: a beérkező adományokat folyamatosan adják át karácsonyig a rászoruló, nehéz sorsú családoknak, illetve szépkorú ellátottjaiknak, gondozottjaiknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában