Közvilágítás

2017.12.29. 15:29

Új lámpatestek Kanizsán a két Teleki utcai átkelőnél

Új kandeláberek, s lámpatestek kerültek kihelyezésre Nagykanizsán a Teleki utca két gyalogátkelőjéhez, ahol korábban – a gyér közvilágítás miatt – már több baleset történt.

Pásztor András

Marics Antal, az áramszolgáltató munkatársa éppen az új, LED lámpatesteket ellenőrzi a felszerelés előtt

Fotó: Szakony Attila

Mint azt a városüzemeltetési feladatokat végző VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Fitos István elmondta: a Teleki utcán lévő két gyalogátkelőhelynél, az úgynevezett kórházinál, illetve a Teleki és a Tavasz utca kereszteződésénél lévő zebránál nem volt kellően megvilágítva a terület, ezért az autósok nehezen vették észre a gyalogosokat.

– A gyér látási viszonyok miatt több baleset is történt az elmúlt években, ezért az önkormányzat az idei költségvetésben forrást is biztosított a helyzet rendezéséhez, megoldásához – mondta a vezérigazgató, aki hozzátette: a kórházi gyalogátkelőhelynél két új kandelábert, illetve LED lámpatestet helyeztek ki csütörtökön ki az áramszolgáltató szakemberei, míg a Teleki és a Tavasz utca kereszteződésében egy acélsodronyra erősítették a két új lámpatestet.

A beruházás – amitől a közlekedés biztonságának javulását várják – összértéke elérte a 3.3 millió forintot.

Marics Antal, az áramszolgáltató munkatársa éppen az új, LED lámpatesteket ellenőrzi a felszerelés előtt
Fotós: Szakony Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában