Csomagokat osztottak

2017.12.18. 17:08

Névre szóló meglepetést kaptak a gyerekek Kanizsán

Adventi csomagokat osztott hétfőn Deák téri irodájában a Nagykanizsai Katolikus Karitász.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön Krizsankó Zsuzsanna veszi át a karácsonyi csomagot dr. Barbalics Józsefnétől Fotó: Szakony

Dr. Barbalics Józsefné, a csoport vezetője azonban hangsúlyozta: nem csak rászorulók lehettek az akció részesei.

Képünkön Krizsankó Zsuzsanna veszi át a karácsonyi csomagot dr. Barbalics Józsefnétől Fotó: Szakony

– Bevallom, nem is szeretem ezt a kifejezést, mert nem feltétlenül fedi a valóságot – bocsátotta előre dr. Barbalics Józsefné. – Ugyanis olyanokat is megszólítottunk, akiknek egyszerűen csak örömöt okoz, hogy figyelünk rájuk. – Egyébként a megalakulásunk óta, tehát 10 éve tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat osztunk hagyományosan húsvétkor és karácsonykor – folytatta dr. Barbalics Józsefné. – Idén az adventi időszakban a Jézus Szíve templomban, a Szent József templomban és a Sugár úti Szent Imre kápolnában hirdettünk gyűjtést, aminek köszönhetően közel 130, tartós élelmiszereket, tésztákat, lisztet, cukrot tartalmazó csomagot állíthattunk össze. Ezen kívül névre szólóan játékot, mesekönyvet és édességet tartalmazó csomagokat is készíthettünk, utóbbiakat a bagolai városrész óvodás gyermekei körében végzett gyűjtés révén.

Dr. Barbalics Józsefné jelezte: idén kevesebb adomány érkezett hozzájuk, mint a korábbi években. Ennek azonban nem a segítő kedv csökkenése az oka, hanem inkább az, hogy manapság nagyon sok segélyakcióhoz kapcsolódóan folyik gyűjtés párhuzamosan a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában