Adománygyűjtés

2017.12.14. 15:54

Civilek fogtak össze a rászorulókért Fityeházon

Már több mint öt éve karácsony előtt Csordás Attila arra kéri barátait, hogy különféle adományokkal segítsék a nélkülöző embertársaikat.

Benedek Bálint

Csordás Attila az eddig gyűjtött adományok között Fotó: A Szerző

Idén több szervezet, így a nagykanizsai család és gyermekjóléti központ, a családok átmeneti otthona, valamint a hajléktalan szálló javára szervezett gyűjtést.

- Akkor vagyok nyugodt, ha valamit tettem azért, hogy kevesebb ember nélkülözzön ezen a szép ünnepen – mondta Csordás Attila. – Mindig is a szívemen viseltem a nehéz sorsúak életét, ezért a lehetőségeimhez mérten igyekszem segíteni. Ha úgy adódott, akkor pénzzel, azonban az évek során rájöttem, hogy az erkölcsi támogatás, a törődés mindennél többet ér. A gyerekeknek örömforrás egy mozi délután, de az intézményeknek nagy segítség lehet egy televízió, mosógép vagy éppen centrifuga ajándékozása is. A jó minőségű gyermekruha, takarók és párnák is különösen fontosak.

Csordás Attila az eddig gyűjtött adományok között Fotó: A Szerző

Attila kiterjedt kapcsolati tőkéjének köszönhetően már több vállalkozó és magánember ajánlotta fel a segítségét, s a garázsában már gyűlnek az adományok.

- Szinte mindenütt elektronikai eszközökre van szükség, de a tartós élelmiszerek, valamint a takarításhoz szükséges vegyipari termékek is mindig jó célt szolgálnak – tette hozzá. – Egyik vállalkozó ismerősöm például úgy segít, hogy a hajléktalanszálló fürdőszobáját teljesen ingyen felújítja. A tehetősebb emberek is belátták, hogy a segítség az élet egyik legnagyobb befektetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában