Szakmai megbeszélés

2017.11.29. 12:00

Menzából vendéglátás

Hét évtizedes múltra tekinthet vissza hazánkban a közétkeztetés, amely naponta másfél millió embert lát el, s életében szinte mindenki találkozott vagy találkozik vele. Ez is elhangzott kedden azon a szakmai megbeszélésen, amelyet a Hungast szervezett iskolai vezetőknek.

Arany Gábor

– Azok párbeszédét kívánjuk elősegíteni ezzel a roadshow-val, akik részesei a gyermekétkeztetésnek: szülők, pedagógusok, gyermekek, az ételt előállítók, a kiszolgálók – magyarázta Mateisz Roland, a cég területi vezetője. Az érintettek köre széles, hiszen a megyeszékhelyen naponta 6500 diákot étkeztetnek, közel 13 ezer adag ételt szolgálnak fel, reggel, délben, este, napközben. A szakember elmondta, két évvel ezelőtt már tartottak hasonló összejövetelt, akkor az ételek előállítását érintő jogszabályi változásokról esett szó. Most pedig arra helyezik a hangsúlyt, hogy szolgáltatásukban a vendéglátás jellege erősödjön. Ezt tükrözi a megbeszélésnek helyet adó Gasparich utcai Szupermenza étterem is, amit a cég nemrég 25 millió forintból újíttatott fel, a modern gyorséttermek mintájára. Az ide vezető út elejét az előadók egyike, Páger Zsolt üzletfejlesztési igazgató elevenítette fel, bemutatva a közétkeztetés hazai történetét is.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában