Idősek köszöntése

2017.11.19. 11:00

Alsórajkon és Becsehelyen is a szépkorúakat ünnepelték

„Szépkorúak, örök fiatalok, legyen ma víg napotok! Felejtsétek a bút, bánatot, legyen még tengernyi boldog órátok!„

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Szakony Attila

Alsórajkon Boros Attila polgármester mondott beszédet a faluházban megrendezett idősek napi ünnepségen, illetve személyesen is köszöntötte a falu két jelen lévő legidősebb lakóját, a 87 esztendős Varga Bálintnét és a 72 éves Herczeg Zoltánt. A rendezvényen a Zalaapáti Harmonikazenekar, Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila színművészek, az Eszteregnyei Őszirózsa Dalkör, valamint a Szentgrót Táncegyüttes tagjai járultak hozzá műsorukkal a jó hangulathoz.

Fotó: Szakony Attila

Becsehelyen is a polgármester mondott köszöntőt a helyi óvodások és iskolások műsora után. Németh Géza többek közt arról is beszélt, hogy bár az önkormányzat igyekszik minél több fiatalt a településre csábítani, az elöregedést és a népességfogyást ezidáig még megállítania nem sikerült, csak mérsékelni. Hozzátette: ennek érdekében például az intézményrendszert igyekeznek jó karban tartani és minél több korosztály megelégedésére működtetni.

Fotó: Szakony Attila

A polgármester beszédében köszöntötte a település két legidősebb, az ünnepségre eljönni nem tudó lakóját, a 101 éves Szőke Istvánt és a 95 éves Dávid Lőrincnét.

Az időseket a Becsehelyi Dalárda szórakoztatta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában