Zalai érték

2017.10.02. 10:00

Letenyei javaslatok a Zala megyei értéktárba

A Kossuth-emlékoszlopot, a Mura menti tájvédelmi körzetet és a kastély mögötti öreg platánt javasolta a megyei értéktárba a helyi értéktár bizottság.

Horváth-Balogh Attila

Forrás: zaol.hu

Többek között ez is elhangzott a határ menti város képviselő-testületének csütörtök délutáni soros ülésén, melyen a képviselők beszámolót hallgattak meg a letenyei települési értéktár bizottság munkájáról.

 

Mint arról Farkas Szilárd polgármester lapunkat tájékoztatta: a testületi ülés keretében Bali József, a Zalaispa Zrt. elnök-vezérigazgatója is beszámolt a hulladékgazdálkodást érintő változásokról. Döntöttek továbbá a képviselők a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatói posztjának újbóli betöltését célzó pályázat kiírásáról, ugyanis a mostani vezető munkaszerződése december 31-vel lejár.

Arról is határozott a testület, hogy a korábbi évekhez hasonlóan 2018-ban is csatlakozik az önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez. Farkas Szilárd kérdésünkre jelezte: tavaly a felsőoktatásban résztvevő 19 letenyei fiatalt támogattak az ösztöndíjrendszer keretében, mert az önkormányzat számára fontos, hogy minél több helyi ifjú rendelkezzen diplomával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában