Gyógyítás

2017.10.18. 16:20

Köszöntötték a megyei kórház új rezidenseit

Hét új rezidenst köszöntöttek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, többségük az elmúlt hetekben kezdte meg a szakirányú felkészülést az intézményben.

Magyar Hajnalka

Elöl: dr. Gasztonyi Beáta, dr Popovics Liliána Zita, dr. Halász Gabriella, dr. Petrilla Petra, dr. Horváth Viktória Zsuzsanna. Hátul: dr. Riba Ádám, dr. Kovács Gergely, dr. Szakács Ákos, dr. Kóródi Sándor

Fotó: Katona Tibor

Dr. Halász Gabriella főigazgató elmondta, a kórház sokat tesz azért, hogy a fiatal orvosok falai között bővítsék tudásukat, s ez által javuljon az intézmény szakmai utánpótlási bázisa.

A kórház kitörési pontként kezeli az oktatókórházi státusz fejlesztését és erősítését, ezt a törekvést a tavaly megalkotott stratégiai terv is tartalmazza. Bizonyság erre az is, hogy az elmúlt két évben 17-ről 100-ra emelkedett a tanulói szerződések száma, s több mint 10 millió forint értékben kötöttek tanulmányi szerződést szakorvosi és szakdolgozói képzésre.

A főigazgató a fiatal orvosokat Szent Rafaelt ábrázoló kis plakettel is megajándékozta, amit a pszichiátriai foglalkoztató páciensei készítettek.

Elöl: dr. Gasztonyi Beáta, dr Popovics Liliána Zita, dr. Halász Gabriella, dr. Petrilla Petra, dr. Horváth Viktória Zsuzsanna. Hátul: dr. Riba Ádám, dr. Kovács Gergely, dr. Szakács Ákos, dr. Kóródi Sándor
Fotós: Katona Tibor

Ezt követően a rezidensektől hallhattunk rövid bemutatkozást, dr. Riba Ádám (kardiológia), dr. Szakács Ákos (ortopéd-traumatológia), dr. Kovács Gergely (pulmonológia), dr. Popovics Liliána Zita (radiológia), dr. Kóródi Sándor Miklós (Csecsemő és gyermekosztály), dr. Petrilla Petra (belgyógyászat), valamint dr. Horváth Viktória Zsuzsanna (gyógyszerészet) szólt terveiről.

Az összejövetelen ezt követően dr. Gasztonyi Beáta oktatási és tudományos orvosigazgató-helyettes avatta be a rezidenseket a segítség mindazon formájába, amit a kórháztól remélhetnek szakmai és tudományos előmenetelük érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában