Trófeaszemle

2017.10.01. 15:25

Az elejtett szarvasbikák minőségére és mennyiségére sincs panasz az EDVT területén

NAGYKANIZSA –BAJCSA Különleges, egyedi agancsokból nem volt hiány szombaton a városrészben. Az idei szarvasbőgés szezonjának lezárásaként, egyben megkoronázásaként, trófeaszemlét tartott az Erdőgazdálkodási Dolgozók Vadásztársasága.

Szabó Zsófia

Fotó: Szakony Attila

A bajcsai vadászháznál az Erdőgazdálkodási Dolgozók Vadásztársaságának (EDVT) közel 8500 hektáros területén elejtett bikák trófeáit lehetett megcsodálni.

– Az elejtett bikák minőségére és mennyiségére is büszkék lehetünk – mondta Góber Zoltán, az EDVT elnöke. – Kiváló szezont zárunk, ugyanis húsz szarvasbika esett el szeptemberben. Ez jelentősen több, mint az elmúlt években, évtizedekben. Részben külföldi és magyar bérvadászok ejtették el őket. Három bikánk a nemzetközi pontrendszer bírálata alapján arany minősítést kapott, négy ezüstöt, hat pedig bronzot – összegezte Góber Zoltán.

Fotó: Szakony Attila

A bajcsai szemlén bemutatott tizenkilenc trófea látványa önmagáért beszélt. Több, szokványostól eltérő agancs szerepelt a mustrán.

– Különleges ez az osztott szárú agancs – mutatta Meleg László vadászmester. – Vélhetően genetikai sérült. Míg a mellette lévő félagancs, amelynek egyik szára normálisan fejlődött, a másik viszont csak alig, betegségre utalhat. Volt több olyan trófea, amely az öreg bikára jellemző visszarakott jelleget mutatta, azonban csak középkorú lett a szarvasbika.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában