Változás

2017.09.18. 17:00

Változik a hulladékszállítás Keszthelyen

Októbertől más cég látja el a hulladékszállítást Keszthelyen, a munkát jelenleg végző HUSZ Nonprofit Kft. alvállalkozóként dolgozik. Erről is döntött a képviselő-testület rendkívüli ülésén.

Keszey Ágnes

Fotó: pixabay.com

Mivel a hulladékgazdálkodást koordináló nemzeti szervezet tavasszal – sok más közszolgáltatóhoz hasonlóan – visszavonta a hulladékszállítást végző városi cég, a HUSZ Nonprofit Kft. megfelelőségi véleményét, október 13-tól a cég nem végezhet közszolgáltatást. A városvezetés hétfői döntése értelmében októbertől a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja el e feladatot. Mivel – az előterjesztésben olvashatóak szerint – e cég a közszolgáltatás Keszthelyen történő elvégzéséhez sem tárgyi eszközökkel, sem humánerőforrással jelenleg nem rendelkezik, ezért a képviselők jóváhagyták, hogy a ZKN alvállalkozói szerződést kössön a HUSZ Kft.-vel.

Ötödik alkalommal került a képviselők elé a házi-és házi gyermekorvosi, fogorvosi szolgáltatók praxisfinanszírozása. Idén erre az önkormányzat maximum 20 millió forintot biztosít. Többszöri egyeztetés után a fogorvosok jelezték, hogy a feladatellátási szerződés módosításának tervezetét elfogadják. A gyermek-és háziorvosok nagy részével több vitás kérdésben sikerült megállapodásra jutni, így velük aláírható lesz az új szerződés, ha a kamara is jóváhagyja. A tervezetet néhány orvos nem fogadta el, velük további egyeztetés szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában