Útfelújítás

2017.09.30. 10:00

Tizenhárom millió forintból hozzák rendbe a kilimáni összekötő utat

Sebességkorlátozásra és félpályás útlezárásra számíthatnak (jó pár napja) mindazok, akik Kilimánt a szomszédos faluval, Gelsével összekötő úton közlekednek. A közel két kilométeres szakaszon részleges felújítás történik.

Szabó Zsófia

Fotó: Szabó Zsófia

Az útra már jócskán ráfért a rendbetétel. Több helyütt hepehupás volt, illetve megsüllyedt.

 

A helyrehozatali munkálatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi. A cég megbízott kommunikációs osztályvezetője, Kósa Veronika közölte: a Nagykanizsát Pacsával összekötő út említett részén burkolat-fenntartási munkákat végeznek szakembereik. Ennek során a leromlott állapotú burkolatszéleket szakaszosan, több, mint félezer négyzetméteres felületen a pályaszerkezet cserével javítják.

Fotós: Szabó Zsófia

- A meglévő burkolat, valamint a makadám alapréteg két méteres szélességben szakaszosan elbontásra kerül, helyette úgynevezett hidraulikus kötőanyagú alapréteg készül zúzottkő ágyazatra. Erre végül két rétegben építenek tíz centiméter vastagságú aszfaltburkolatot – összegezte Kósa Veronika, aki elmondta: az útszakaszon emellett további burkolatjavítást is végeznek, a meglévő burkolat marásával, valamint gépi aszfalt bedolgozással. Minderre azért van szükség, mert a burkolatszélek is rossz állapotban vannak. A munkálatok tervezett összköltsége mintegy tizenhárom millió forint.

A felújítás már napok óta zajlik, a tervek szerint jövő hónap közepére fejezik be a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában