Állatvédelem

2017.09.15. 11:07

Kóbor négylábúaknak segít Gyenesdiás

A nagyközség önkormányzata a minap vásárolt egy chipleolvasót – ezzel próbál segíteni az elkóborolt kutyáknak és cicáknak a hazatalálásban.

zaol.hu

Az eszközt a Bársonytalp, Zala cicamentéseket segítő Facebook oldal egyik önkéntesének kérésére vásárolták meg.

- Bízunk benne, hogy más önkormányzatok is követik Gyenesdiás példáját, hiszen a bekerülési költségéhez képest óriási segítség ez az elcsatangolt ebek, cicák hazajuttatásában. Szerencsére a cicás gazdik körében is kezd elterjedni a mikrochip-beültetés gyakorlata, amit mi maximálisan támogatunk! Saját cicáinkat igyekszünk minden esetben chippel ellátva örökbe adni, kijárós cicák esetében alapvetőnek tartjuk, hogy meg legyenek jelölve. Kevesebb cica kerülne feleslegesen új gazdához, vagy végezné névtelenül a gyepmesteri telepeken, ha erre minél többen odafigyelnénk! – osztották meg az örömhírt követőikkel.

Ha mostantól Gyenesdiáson kóbor állatot lát, hivatali időben a 83/511-012-es telefonszámon vagy személyesen tudja jelezni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában