Kátyu

2017.09.12. 08:30

13 éve várnak az útfelújításra

Csak ígéreteket kapnak, de a Szenterzsébethegyre vezető út felújítása rendre elmarad. Erről tartottak sajtótájékoztatót az öreg-hegyi buszfordulóban ellenzéki képviselők részvételével.

Arany Gábor

Az útburkolat állapota károsítja a járműveket

Fotó: Pezzetta Umberto

Simon Norbert, a településrészi önkormányzat tagja felidézte, képviselőként először 13 éve Kugler László, utána Gyutai Csaba tett ígéretet az út felújítására. Nem történt meg, s ma már nem csak a járművekre káros az út állapota, mert a csapadék is zabolátlanul zúdul át az ingatlanokon.

Az önkormányzattól kapott legutolsó ígéret szerint a következő hét évben várható az állami tulajdonú és a Magyar Közút kezelte út felújítása. Keresztes Csaba, a DK képviselője azt kérte, hogy Vigh László országgyűlési képviselőként ilyen helyi ügyekért is tegyen. Kiss Ferenc MSZP-s képviselő kérte számon a város költségvetésében az infrastruktúra fejlesztésére 2016 januárja óta rendelkezésre álló 1,5 milliárd forint felhasználását. Ezt szorgalmazta dr. Paksy Zoltán LMP-s képviselő is.

Az útburkolat állapota károsítja a járműveket

A tájékoztatón nem volt jelent a Magyar Közút Zrt. és a településrész önkormányzati képviselője, Sümegi László, de utóbbi érdeklődésünkre örömét fejezte ki, hogy az ellenzék is próbál tenni olyan probléma megoldásáért, amit ő már évek óta szorgalmaz. Úgy látja, a több százmillió forintos felújítás túlmutat az önkormányzati képviselő lehetőségein, ezért a város vezetésének és a Magyar Közútnak kell megtalálnia a megoldást.

Mint megtudtuk, az említett 1,5 milliárd forintos városi forrást csak önkormányzati utakra lehet fordítani, államiakra nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában