Közel negyedmillió forintot

2019.03.20. 07:00

Lopott a születésnapi buli egyik vendége Keszthelyen

Születésnapi buli vendége lopott el közel negyedmillió forintot, a fiatal férfi ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Forrás: Pixabay

A megyei főügyészség által kiadott tájékoztató szerint a 18 éves keszthelyi férfi tavaly május 12-én este megjelent a Balaton-parti város egyik vendéglőjében, ahol az általa régebbről ismert család ünnepelte a legidősebb fiuk születésnapját. A mulatságon ott volt az ünnepelt Ausztriában dolgozó édesanyja is, aki nagyobb mennyiségű pénzt, forintot és eurót is tartott magánál a táskájában lévő pénztárcában, az irataival együtt. Az asszony az este folyamán a társaság egyik tagjának pénzt váltott, amit többen láthattak, köztük a 18 éves fiatalember is.

A pénztárca visszakerült a táskába, amit az asszony férje elzárt a kocsijukba. Hajnali kettő körül a férj a 18 éves fiatalemberrel a lakásukhoz hajtott, hogy takarókat és hifi-berendezést vigyenek a vendéglőhöz, és több holmit bevittek a kocsiból a lakásba, a pénzt rejtő táskát is.

A lakásban a pakolás perceiben a fiatalember rövid időre egyedül maradt a konyhában, és a táskából kiemelte a pénztárcát, ruhájába rejtette, így indultak vissza a vendéglőbe. A lopással közel 236 ezer forint kárt okozott, amiből 174 ezer forint megkerült, ugyanis másnap a rendőrök a fiatalember lakásában tartott házkutatáskor ennyit foglaltak le tőle a pénztárcával együtt.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a keszthelyi járási ügyészség a férfi ellen lopás miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában