Konfliktus a közlekedésben

2018.07.12. 11:00

Egy sávváltási nehézségből rongálás és garázdaság lett Zalaegerszegen

Közlekedési konfliktusból lett rongálás és garázdaság. A vádlottá lett 42 éves férfi ez év április 27-én délután fél három tájban utasként utazott a 18 éves fia által vezetett személygépkocsiban.

Arany Gábor

Ököllel berepesztette a gépkocsi oldalüvegét Fotó: rendőrség

Az autó Zalaegerszegen, a Balatoni úti felüljáró külső forgalmi sávjában haladt. Az autóban utazott a férfi felesége és a másik fia is. A fiatal sofőr próbált átsorolni a megszűnő külső forgalmi sávból a belsőbe, de az ott haladó Audi sofőrje nem engedte. Az apa ezen feldühödve felszólította fiát, hogy kövesse a bevásárlóközpont felé elhajtó gépkocsit. Annak vezetője a Park Center parkolójában észlelte, hogy követik, ezért megállás nélkül hajtott volna ki a parkolóból. A vád szerint eközben a feldühödött apa kiszállt a gépkocsiból, hogy elszámoltassa a másik autóst. Odafutott az Audihoz, indulatosan kiabált, szitkozódott, rá akarta venni, hogy a másik sofőr kiszálljon, a bal oldali ajtót is próbálta kinyitni. A megtámadott azonban elindult a parkolóból, mire a dühös férfi ököllel megütötte a vezető oldali leghátsó ablakot, amitől az megrepedt, de nem törött ki.

Ököllel berepesztette a gépkocsi oldalüvegét Fotó: rendőrség

A férfi kihívóan erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a közelben lévőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. A rongálással okozott kár meghaladta a százezer forintot. Az ügyészség garázdaság és rongálás miatt emelt vádat a férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában