Vádemelés

2024.05.27. 08:20

Templomi perselyek trükkös fosztogatói

Fegyházba kerülhet az két börtönviselt férfi, aki ragasztószalaggal lopott pénzt, mégpedig alig három hét alatt 400 ezer forintot.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A tolvajok ellen büntetőeljárás indult, ebben nemrég készült el a vádirat. Ennek lényege szerint a vagyon elleni bűncselekmények miatt börtönt járt 44 éves szombathelyi férfi és 54 éves, kőszegi társa 2023 áprilisában szabadult szabadságvesztéséből. Ezt követően állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkeztek, lakóhelyük nem volt, hajléktalanként éltek, vagy ismerőseiknél húzták meg magukat. A fiatalabb férfi 2023 júliusában jutott arra az elhatározásra, hogy megélhetését a szentgyörgyvölgyi református templom perselyeinek fosztogatásával biztosítja. Tervéről beszámolt kőszegi társának, aki elvállalta, hogy gépkocsival a templomhoz szállítja őt, illetve a templomban figyeléssel biztosítja a pénzszerzését. Megbeszélésüknek megfelelően 2023. július 30-ától 2023. augusztus 19-ig öt alkalommal utaztak személygépkocsival Szentgyörgyvölgyre, a reformárus templomhoz. A két férfi mindig együtt ment be a templomba, ahol az idősebb a beltéri biztonsági kamerákat elfordította, illetve figyeléssel is biztosította társa tevékenységét, aki a templom első és hátsó ajtajaira felszerelt perselyekből összesen 400 ezer forintot lopott el oly módon, hogy a perselyek száján kétoldalú  ragasztószalag csíkokat engedett bele a perselyekbe, majd a ragasztószalagra feltapadt pénzt kiemelte. A vádlottak a lopott pénzen elosztoztak.
A Lenti Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek számító férfiakkal szemben lopás bűntette miatt emelt vádat, melyben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, közölte az ügyről tájékoztatva dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában