Hatmillió forint kárt okozott a jogtulajdonosoknak

2024.04.05. 11:14

Hamis Lacoste, Adidas, Nike, Jordan, Chanel, Versace kerül elő a táskából

A sofőr azt állította, ismeretlen személy kérte meg a fuvarra.

Arany Gábor

Silány hamisítványok kerültek elő a táskából

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága közlése szerint a bolgár kisteherautót a pénzügyőrök az M1-es autópálya Arrabona pihenőhelyére kísérték ki ellenőrzésre. A raktér átvizsgálásakor egy nagyméretű táskából – egyéb ruhaneműk alá és közé elrejtve, különféle ismert márkajelzésű (Lacoste, Adidas, Nike, Jordan, Chanel, Versace) – szőnyegek, törölközők, függönyök, övek, órák, pénztárcák és szabadidőruhák kerültek elő. Az arannyal díszített, csalóka árukat a jogtulajdonosok képviselői is szemügyre vették, és megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A sofőr azt állította, hogy rakományáról mit sem tudott, egy ismeretlen ember kérte meg a fuvarra. A járőrök a hamis termékeket lefoglalták, amelyek közel hatmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást. 

A közlemény felhívja rá a figyelmet, hogy a NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek, lábbelik esetében előfordulhat, hogy olyan vegyi anyagok érintkeznek az emberi szervezettel, amelyek ártalmasak lehetnek.

Fotó: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában