Vádemelés

2024.04.18. 08:17

Felrendszámozta a forgalomba nem helyezett autót, de lebukott

Másnak kiadott, de már érvénytelen ideiglenes rendszámmal szerelte fel testvére autóját, és így kelt útra fiatal férfi, de rendőri ellenőrzésbe futott.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Stock Studio 4477

A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég készül el a vádirat. Ennek lényege szerint az ügyben vádlott 31 éves zalaegerszegi férfi testvére 2023 júliusában Ausztriában vásárolt egy eredetileg osztrák hatósági jelzésű, de Magyarországon még forgalomba nem helyezett személygépkocsit. A fiatal férfi annak érdekében, hogy a gépkocsival közlekedhessen, 2023. augusztus 25-én lakóhelyén a járműre más jogosultnak kiadott, de már lejárt érvényességi idejű ideiglenes rendszámtáblákat szerelt fel. Ez után a meghamisított hatósági jelzésű személygépkocsival Zalaegerszegen közlekedett, amikor megállították a rendőrök ellenőrzésre.
A 31 éves férfi ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat, közölte dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában