A mintegy 205 millió forint értékű szállítmány lefoglalták

2024.03.20. 09:05

Több ezer hamis farmernadrág került elő a cseh kamionból

Rutinszerű ellenőrzésen akadt fenn a piros ragasztószalaggal jelölt küldemény

Arany Gábor

Varrása, hímzése és díszítése a megtévesztésig hasonlított a Levi’s márkajelzésű ruhaneműkre

Fotó: NAV

A NAV Bevetési Igazgatósága közlése szerint a járműszerelvény akkor akadt fenn a „rostán”, amikor a pénzügyőrök pirkadatkor rutinszerű ellenőrzéseket tartottak a gyulai határátkelőhely közelében. Az egyenruhásoknak feltűntek a piros ragasztószalaggal jelölt dobozok, ezért a tételes áruvizsgálat mellett döntöttek. A jelölt dobozok mindegyikében különböző méretű farmernadrágok voltak, amelyek varrása, hímzése és díszítése a megtévesztésig hasonlított a Levi’s márkajelzésű ruhaneműkre. Az árut a márka jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy azok silány minőségű hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A járőrök a 11 304 darab, mintegy 205 millió forint vagyoni hátrányt okozó árukészletet lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A közlemény felhívja rá a figyelmet, hogy a NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek, lábbelik esetében előfordulhat, hogy olyan vegyi anyagok érintkeznek az emberi szervezettel, amelyek akár az egészségre is ártalmasak lehetnek.

A járőrök a 11 304 darab, mintegy 205 millió forint vagyoni hátrányt okozó árukészletet lefoglalták
Fotó: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában