Könnyű sérüléseket okozott

2024.03.07. 08:02

Tapétavágó késsel sebesítette meg társát a nyolcadikos diák

Felfüggesztette egy évre a büntetőeljárást a késelő lánnyal szemben az ügyészség

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A könnyű sérüléssel járó konfliktus  egy kis zalai településen történt 2023. március 8-án dél körül. Ekkor az iskola 14 éves, 8. osztályos tanulója az ötödik tanítási óra utáni szünetben kihívta osztálytársnőjét a teremből azzal, hogy beszélni szeretne vele. A két lány a női mosdóba ment, ahol a beszélgetést kezdeményező lány szóváltás nélkül, ismeretlen indítékból tapétavágó késsel, három alkalommal, kisebb erővel felületesen megvágta a társát a nyakán, a hasán, a bal térdén. A megtámadott erre ijedtében kiabálni kezdett, mire a késelő elmenekül. A bántalmazásban a lány nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, az elkövetés módjára tekintettel ennél súlyosabb sérülések kialakulásának esélye nem állt fenn, fogalmazott a vádirat, amelynek lényegét dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.
A megtámadott testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő, azaz kérte az elkövető felelősségre vonását. Figyelemmel a fiatalkorú tettes beismerő vallomására, őszinte megbánására, rendezett életkörülményeire, és a törvényi feltételek fennálltára a Zalaegerszegi Járási Ügyészség lehetőséget látott a vádemelés helyett feltételes ügyészi felfüggesztés alkalmazására, mivel attól a fiatalkorú elkövető helyes irányú fejlődése várható. A feltételes ügyészi felfüggesztés tartamát az ügyészség egy évi időtartamban állapította meg.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában