NAV

2024.03.14. 13:30

Hamis jelmezeket foglaltak le a pénzügyőrök

Bulgáriából tartott Budapestre az a bolgár rendszámú kamion, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszán megállítottak. Az ellenőrzés során több mint 24 millió forint értékű, népszerű mesekarakteres jelmezeket, valamint 1 millió forint értékű Bluetooth hangszórókat foglaltak le.

Zaol.hu

Forrás: NAV

A fuvarlevélen gyűjtőáruként szerepelt a teherautó rakománya, amit a járőrök kockázatosnak ítélve, tételesen átvizsgáltak. A kamionban az elektronikai és kerti szerszámokhoz való alkatrészek között 2100 darab, a Sonic, a Pókember és a Mancs őrjárat meséiből ismert figurák jelmezeit találták meg a pénzügyőrök. Egy másik dobozban Volkswagen Beetle formájú Bluetooth hangszórók „parkoltak”, összesen 360 darab. A szaktanácsadó szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a jogtulajdonosok engedélye nélkül hoztak volna forgalomba.

Forrás: NAV

A NAV munkatársai a hamis termékeket szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőeljárás keretében lefoglalták.

Forrás: NAV

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amely akár az egészségre is ártalmas lehet.

Forrás: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában