Beköltözése napján már verekedett

2024.03.05. 08:19

Hajléktalan fosztott ki, vert meg hajléktalanokat

Az erőszakos konfliktusok miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég született meg a vádirat, ennek lényegét dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Eszerint a tettei miatt vádlottá lett 25 éves zalaegerszegi férfi 2023. március 4-én délután ismerősével találkozott a megyeszékhelyi autóbusz-pályaudvaron. Beszélgettek, közben elsétáltak a közeli élelmiszerboltba, ahol másik férfi alkoholt vásárolt, amiért a vádlott által is jól láthatóan a pénztárcájából készpénzzel fizetett. A tárcáját ez után a kabátja bal oldali zsebébe tette, majd együtt elmentek a Kaszaházi úti kerékpárút Zala-híd melletti kerékpáros pihenőjéhez, ahol leültek a padra, és beszélgettek. Az alkoholt vásárló férfi az italokat, elfogyasztotta, majd a padon ülve elaludt. Ekkor a 25 éves férfi társa kabátzsebéből kivette a pénztárcát, és benne a 120 ezer forinttal, valamint áldozata személyes okmányaival együtt ellopta, majd távozott. Az okozott kár nem térült meg.

A fiatal férfi 2023. március 23-én reggel 7 óra körül a Zalaegerszeg, Hock János utcai hajléktalanszálló étkező helyiségéből, az asztalról ellopta az egyik lakó 65 ezer forintot értő mobiltelefonját, és távozott az épületből. Másnap reggel ő is beköltözött a szállásra, ám az egyik 81 éves lakótársával összeveszett, a kialakult heves szóváltást követően áldozatát a nyakánál fogva, "csípődobással” a földre lökte. Az idős férfi a bántalmazásban 8 napon túl gyógyuló bordatörést szenvedett.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a fiatal férfival szemben kifosztás bűntette, lopás vétsége és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában