A három sofőr 2,5 millió forint bírságon osztozhat.

2024.02.07. 08:23

Sajtra csomagolt csempészcigaretta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Hollandiába tartó bolgár buszt, amiből 740 doboz magyar zárjegy nélküli cigaretta került elő.

Arany Gábor

Az olívabogyós fémdoboz is rejtett illegális cigarettát

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal beszámolója szerint a pénzügyőrök az M1-es autópályáról kísérték le buszt ellenőrzésre. Hiába próbálták különféle trükkökkel megtéveszteni a pénzügyőröket, a raktér teljes átvizsgálásakor hamar kiderült, hogy nemcsak az olívabogyós fémdoboz rejt illegális füstölnivalót, hanem még a török sajtspecialitásokat is cigarettaágyra fektették. Megállításkor a sofőr azt mondta, hogy a jogszabályban megengedett mennyiségű jövedéki termék van nála. Feltehetően abban bízott, hogy az egyenruhások nem fogják kipakolni a csomagolóanyagok és dobozok tömkelegét, ahonnan több mint hétszáz doboz, különféle márkájú, török zárjegyes cigaretta került elő. A sofőr és két váltótársa magukénak vallották az elrejtett füstölnivalókat. 

A pénzügyőrök a dohányterméket lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást. A három férfi összesen közel 2,5 millió forint bírságon is osztozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában