A támadó csak akkor távozott, amikor már megérkeztek a rendőrök.

2024.02.23. 08:21

Közös poharazgatás után rátört az ivócimborájára, és megverte

Magánlaksértés miatt indult eljárás a nekivadult férfi ellen, immár második alkalommal

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Az ivászat büntetőeljárásba torkollott, ebben nemrég született vádirat, amelyről dr. Jánky Judit a megyei főügyészség sajtószóvivője  adott ki tájékoztatást. 
A rendőrség beavatkozásával zárult mulatozás 2023. április 23-án történt. A tette miatt vádlott lett 23 éves zalaegerszegi férfi harmadmagával egész nap italozott a lakásán. Estefelé a lerészegedett házigazda és az egyik vendég – amúgy a szomszédjában lakó férfi – összevitatkoztak, ezért a harmadik társuk inkább hazakísérte a szomszédot. A feldühödött házigazda azonban utánuk ment, és az udvarán bántalmazta vitapartnerét, aki a lakásába próbált menekülni, közben felszólította támadóját, hogy távozzon. Hiába, mert ellenfele nagy erővel benyomta a bejárati ajtót, bejutott a házba. Innen ugyan próbálta kiterelni őt a harmadik férfi, és megakadályozni az újabb bántalmazást, azonban amikor az ajtón kilépő támadó mögött az ajtót a lakó be akarta csukni, a 23 éves férfi újra támadásba lendült, ismét benyomta az ajtót, és megint bántalmazta a szomszédját. Ekkor a harmadik férfi kiterelte az utcára a támadót, aki rövid idő elteltével visszatért, dörömbölt az ajtón, amit aztán belökött, és ekkor már az ismét közbelépő harmadik férfi nem tudta megakadályozni, hogy a házba erővel bejusson. A támadó csak akkor távozott, amikor már a rendőrök megérkeztek.
A büntetett előéletű vádlottal szemben – akit korábban szintén magánlaksértés vétsége miatt ítélt el a bíróság – a Zalaegerszegi Járási Ügyészség magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában