Több millió forintja bánta

2024.02.13. 15:21

Hamis weboldalon fizetett előre a motorért, amelyet sosem kapott meg a gyenesdiási férfi

Több millió forintja bánta annak a sértettnek, aki meggyőzőnek talált egy klónozott weboldalt, és előre elutalta egy motor vételárát. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság az áruvásárlási csalások megelőzésére is felhívja a figyelmet a Mátrix Projekt keretében.

Zaol.hu

Egy külföldi használt autókat hirdető weboldalon akart motort vásárolni egy gyenesdiási férfi, és miután megegyezett a hirdetővel az árban, átutalt több mint kilencezer eurót. Megbeszélték azt is, hogy a járművet házhoz szállítják neki, azonban az eladó többé már nem volt elérhető. A sértett később jött rá, hogy egy, az eredetitől különböző, klónozott felületen követte nyomon a vett kétkerekű útját. A Keszthelyi Rendőrkapitányság nyomozói csalás bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság tanácsai:

  • – Soha ne utalja el előre a vételárat vagy az előleget, ha idegennel köt üzletet az online térben!
  • – Ha új, korábban nem ismert webáruházból vagy eladótól rendel terméket, mindenképpen keressen rá független vevői értékelésekre, illetve válassza az utánvétes fizetési módot!
  • – Utánvét esetén csak a már kézbesített csomag tartalmának ellenőrzését követően fizesse ki a terméket!
  • – Nagyobb értékű termékek megvétele előtt mindig győződjön meg személyesen az áru állapotáról, adatainak valódiságáról!
  • – Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában