Tárgyalás mellőzésével született a jogerős büntetővégzés

2024.02.09. 09:49

Felpaprikázva paprikakrémmel kente be a falakat

Pénzbüntetést kapott az a két férfi, aki elszámolási vitája miatt bosszúból megrongálta volt munkáltatója épülőben lévő házát.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A tettük miatt vádlottá lett 24 éves muraszemnyei férfi és 41 éves falubelije elhatározta, hogy korábbi főnökükkel kialakult elszámolási vita miatt  bosszút állnak. A felpaprikázott páros 2023. január 17-én éjszaka Muraszemenyén a volt főnökük épülőfélben lévő családi házához ment, ahol a fiatalabbik fejszével elvágta a ház melletti elektromos földkábelt, betörte a teraszajtó üvegét, és a házba bement. Az épületben leverte a járólapszegélyeket, két helyiségben elvágta a redőnyök zsinórjait, több helyen kitépte a falból a villanyvezetékeket, késsel összekarcolta, illetve paprikakrémmel összekente a gipszkarton falakat. Társa a házba nem követte, hanem az udvaron figyelve biztosította a rombolás zavartalanságát. A két férfit 417 ezer forintot meghaladó kárt okozott, amit aztán a büntetőeljárásban megtérítettek volt főnöküknek.
Az egerszegi törvényszék közlése szerint az ügyben a Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött, és a fiatalabb férfit rongálás vétsége miatt 156 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Társát bűnsegédként elkövetett rongálás vétségében marasztalta el, és emiatt 104 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a férfival szemben.
A büntetővégzés mindkét vádlottra jogerős.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában