Besurranó tolvajokról, telefonos átverésekről, csalásokról esett szó

2024.02.16. 11:12

Előadás az idősek biztonsága érdekében

Kiss Dénes Városi Könyvtár olvasóterme szinte megtelt, sok érdeklődőt vonzott Pacsa Város Önkormányzata és a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság közös rendezvénye.

Zaol.hu

Tóth László tartott bűnmegelőzési előadást

Fotó: Önkormányzat

Először Henczi István önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket – aktív polgárőr, ő volt a rendezvény ötletgazdája–, elmondta, hogy a pacsai önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az idősebb korosztállyal való együttműködésre. Számtalan példa jelzi ezt:  idősek napi rendezvény, idősek számára pénzügyi támogatás, programok szervezése,
idősek klubjának támogatása.  A szerdai rendezvénnyel az együttműködési kör bővült.

A továbbiakban Tóth László rendőr alezredes, a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője tartott egyórás tájékoztatót. Szólt részletesen a besurranós lopás módszeréről, a lakásbetörésekről, piacon és bevásárló üzletekben működő zsebesekről. Ismertette a telefonos átveréseket, mint a hozzátartozó, bankkártyákkal és számlákkal kapcsolatos visszaéléseket. Kitért még a bekopogó , utazó "mesteremberek" által elkövetett átverésekre is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában