Akár egymillió forint mulasztási bírsággal is számolhat a szakács

2024.02.01. 17:48

Adóellenőrök rendeltek az illegális kifőzdétől

Égett zsírtól ragacsos tűzhely, penészes falak, koszos padló.

Arany Gábor

Megdöbbentek az ellenőrök a látványtól

Fotó: NAV

 A higiénia teljes hiánya fogadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorait egy nyíregyházi kifőzdében, ahol éppen az ünnepi sülteket és a hidegtálakat készítették. A „szakembernek” nemcsak a konyhája volt koszos, az üzemeltetéshez szükséges hatósági engedélyekkel sem rendelkezett. 
Az adóhatóság közlése szerint olyan hivatásos mesterszakácshoz kopogtatott be a NAV még karácsony előtt, aki a Facebook Marketplace oldalán hirdette szolgáltatását, és 2019 óta készített megrendelésre sültes és hidegtálakat. 
A NAV revizorai is leadták rendelésüket, majd az előre megbeszélt időpontban megjelentek, hogy átvegyék a tálakat, a vásárlásról azonban nem kaptak nyugtát. Az ellenőrzés azonban nemcsak a séfnek szolgált meglepetéssel, a revizorok is elképedtek a konyhában uralkodó állapotok láttán. A falakat és a padlót kosz, penész borította, az eszközök és gépek piszkosak, ragacsosak voltak. A helyszín a legnagyobb jóindulattal sem volt alkalmas ételek készítésére. A NAV munkatársai értesítették az illetékes hatóságokat, akik azonnal megtiltották a további működést, valamint megsemmisítették az ételeket és az ismeretlen eredetű alapanyagokat.  
Az ellenőrzésen az is kiderült, hogy a férfi a kifőzdét évek óta bejelentés és a szükséges hatósági engedélyek nélkül működtette, így akár egymillió forint mulasztási bírsággal is számolhat.
Az adóhatóság arra hívja fel a figyelmet,  hogy folyamatosan ellenőrzik az online térben értékesítőket is, így nemcsak a termékek eladói, hanem a szolgáltatásokat kínálók is bekerülnek a NAV látókörébe 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában