Vádat emeltek

2024.01.08. 08:25

Söröspalackkal törte be az autóbusz ablakát a részeg utas

A történtek miatt büntetőeljárás indult, ebben nemrég született meg a vádirat, aminek lényegét dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Brian A Jackson

Eszerint az ügyben vádlottá lett 37 éves, zalalövői férfi 2022. november 3-án 19 óra körül ittas állapotban utazott a Zalaegerszegen a Hock János úton közlekedő helyi járatú autóbuszon. A járműről a férfi a 82. szám előtti megállóban szállt le, majd a Mercedes típusú autóbusz jobb első duplaajtó egyik 75x60 cm méretű üvegét a nála lévő kétliteres műanyag söröspalackkal betörte. A rongálással 262 ezer forint kárt okozott, ami a nyomozás során nem térült meg.

A vádirat megfogalmazása szerint a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a férfivel szemben garázdaság és rongálás vétsége miatt emelt vádat, és büntetésként a vádlott elzárására tett indítványt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában