Tűzeset

2024.01.05. 10:57

December hónap fotója a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál

A katasztrófavédelem kiemelt célja a lakosság hiteles tájékoztatása, amelynek biztosításához az is elengedhetetlen, hogy megfelelő minőségű fotók készüljenek a beavatkozások vagy rendezvények során, írja honlapján a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Zaol.hu

A hónap fotóját Cseresznyés Dániel tűzoltó hadnagy, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka készítette Nemespátrón, egy lakástűznél

Forrás: Katasztrófavédelem

A fotók készítése egy-egy gyakorlat, vagy jellemzőbben tűzoltói beavatkozást igénylő káresemény helyszínén gyakran a kiérkező tűzoltókra hárul. A tűzoltók munkája során természetesen mindenek előtt áll az emberi életek és vagyoni javak mentése, amennyiben azonban lehetőségük adódik, kollégáik kiválóbbnál kiválóbb felvételeket készítenek. „A hónap fotóját” a készenléti szolgálatot ellátó tűzoltók által készített képek közül választják ki.

Decemberben több helyszínről is remek fotók érkeztek, a tűzoltók kitettek magukért. Nehéz volt a választás, de végül a hónap fotóját Cseresznyés Dániel tűzoltó hadnagy, a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka készítette Nemespátrón, egy lakástűznél.

December 19-én egy lakóház konyhája égett Nemespátrón, a Kossuth Lajos utcában. A nagykanizsai hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lángok már a födémet és mintegy másfél négyzetméteren a tetőszerkezetet is elérték. A tűzoltók az épületet átvizsgálták, abban már senki sem tartózkodott. Eközben felleltek egy hőtől felhasadt gázpalackot is. A tüzet három vízsugárral fékezték meg - írja a katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában