A NAV Merkúr bevetési egysége fogta el

2023.11.28. 10:10

Illegális bevándorló terítette a csempészcigit

Éppen egy Fejér megyei településre tartott a csempészáruval a szír férfi, amikor az adóhatóság munkatársai rajtaütöttek.

Arany Gábor

A Merkur bevetési egység fogta el

Fotó: NAV

Éppen egy Fejér megyei településre tartott a csempészáruval a szír férfi, amikor az adóhatóság munkatársai rajtaütöttek. Magyar állampolgárságú cinkostársával közösen több mint 8 millió forint értékű illegális dohánytermékkel próbálkoztak hasznot húzni. A szír férfi igyekezett ellenszegülni a pénzügyőri utasításnak, amikor a NAV Merkúr bevetési egysége meglepte a csempészeket egy Fejér megyei ingatlan udvarán. A szír illegális bevándorlónak magyarországi valós lakcíme nincs, tényleges tartózkodási helyét a hatóság előtt titkolta. A nyomozás adatai alapján legális jövedelemmel nem rendelkezik, a gyanú szerint magyarországi tartózkodását bűncselekmények elkövetéséből finanszírozta. A cigarettát átvevő férfinél tartott kutatás során munkatársaink - az illegális jövedéki termékeken kívül - több mint 250 flakon értékesítésre szánt hamis mosószert is találtak. A nyomozók a két elkövetőt pénzmosás bűntett és iparjogvédelmi jogok megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A szír állampolgárt a nyomozó hatóság a kihallgatást követően őrizetbe vette, és a bíróság elrendelte a letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában