Az utasa könnyű sérülést szenvedett

2023.11.13. 07:41

Hiába tiltották el, mégis volán mögé ült, aztán villanyoszlopnak hajtott

Vádat emeltek a fiatal féri ellen

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Eltiltása dacára autót vezetett, aztán balesetet okozott az a fiatal férfi, aki ellen emiatt büntetőeljárás indult, s ebben nemrég született vádirat. Erről a megyei főügyészség sajtószóvivő helyettese, dr. Németh Eszter adott ki tájékoztatást.  E szerint a tette miatt vádlottá lett 26 éves kerkateskándi férfit 2023 májusában egy évre tiltotta el a bíróság a közúti járművek vezetésétől, ennek ellenére 2023. június 9-én este 11 óra körül Kerkateskándon a Béke utcában, ismerősét utasként szállítva közlekedett személygépkocsijával, amikor egy jobbra ívelő kanyarban a sebességét helytelenül választotta meg, ezért járművével letért a menetiránya szerinti bal oldali útpadkára, majd a vízelvezető árokba hajtott, ahol villanyoszlopnak ütközött. Az oszlop kidőlt, az utas könnyű sérülést szenvedett. 

A Lenti Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat a férfivel szemben, melyben a járművezetéstől való eltiltás mellett pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában