Zsákmányával együtt betemették a földpincét

2023.11.07. 08:16

Hiába rejtette el a lopott holmikat a murarátkai tolvaj

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Élt a kínálkozó alkalmakkal is a tolvaj, de nem járt szerencsével, ügyében nemrég született vádirat. Ennek lényegét  dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivő je ismertette. E szerint a büntetőügyben vádlott 20 éves murarátkai férfi 2022. november 14-én délelőtt a falujában bement egy nyitott lakásba, ahonnan 55 ezer forint értékű televíziót vitt el a távirányítóval együtt. Zsákmányát  szalmabálák közé rejtette el azzal a szándékkal, hogy később pénzzé tegye. Erre azonban nem került sor, mert a televíziót és a távirányítót a lopást követő napon megtalálták, erről értesítették a rendőrséget, így az eltulajdonított készülékek a tulajdonosukhoz visszakerültek.

A fiatal férfi kedvét nem szegte a kudarc, mert pár nappal később, 2022. november 19-én az ablakon át jutott be Murarátkán egy felújítás alatti lakóházba. Onnan közel 72 ezer forint értékben lopott el különböző élelmiszereket, kávéfőzőt és mikrohullámú sütőt, majd a szerzeményeit a faluban egy lakóház kertjében álló földpincében rejtette el, hogy majd visszatér értük, és értékesíti azokat. Nem így történt, mert a pince tulajdonosa, aki nem tudott az elrejtett dolgokról, a földpincét betemettette. Később az eljárásban a műszaki cikkek innen kerültek el, és jutottak vissza tulajdonosukhoz.

A murarátkai férfi még ugyanebben a hónapban a falujában másik házba is betört, miután a lakás ajtaját berúgta, A helyiségekben értékek után kutatott, de ilyet nem talált, ezért üres kézzel távozott. 

A Nagykanizsai Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat a fiatal férfivel szemben, és büntetésként  végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában