Nem hozott szerencsét a hetes szám

2023.11.25. 09:02

Hétszáz doboz cigarettával buktak meg az M7-esen

Jövedéki törvénysértés, valamint iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt is eljárás indult.

Arany Gábor

Hétszáz doboz csempészcigaretta került elő

Fotó: NAV

Nem hozott szerencsét a mitikus 7-es szám azoknak a bolgár utazóknak, akiknek csomagjait az M7-es autópálya lepsényi pihenőhelyén vizsgálták át a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. A NAV Bevetési Igazgatósága közlése szerint a bolgár sofőr és utasa Olaszországba tartott, amikor az egyenruhások ellenőrzésre kiterelték az autójukat. A két férfi az ülések alatt, bőröndökben, illetve az utastérben fekete fóliába csomagolva adózatlan cigarettát, zsákokban pedig hamis cipőket, melegítőket és zoknikat rejtett el. A sofőr 700 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát, utasa pedig 107 darab hamis ruhát mondott magáének a pénzügyőrök kérdésére. Az Adidas és Nike márkajelzésű ruhákat a termékek jogosulti képviselői is szemügyre vették és megállapították, hogy azokat a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba. A NAV munkatársai a hamis ruhákat és az adózatlan cigarettát lefoglalták, majd jövedéki törvénysértés, valamint iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt is eljárást indítottak.

A Nike márkajelzésű ruhákról a termék jogosulti képviselője megállapította, hogy a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba
Fotó: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában