Az okozott vagyoni hátrány megközelíti a 250 millió forintot

2023.11.23. 12:32

Hamis Disney, Apple és Karl Lagerfeld árukat vontak ki a forgalomból Nagykanizsán

A jogtulajdonos megerősítette, hogy valamennyi termék hamisítvány, és kérte azok megsemmisítését.

Arany Gábor

Hamisítványokat rejtettek a csomagok

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint munkatársaik több ezer hamis Disney-játékfigurát, Karl Lagerfeld női táskát, valamint Apple-terméket találtak a nagykanizsai vámudvarra érkező szállítmányokban. A NAV vámeljárásai során különös figyelmet fordít a hamisítványok forgalomba kerülésének megakadályozására a lakosság biztonságának fenntartása, valamint hazánk és az EU gazdaságának védelme céljából. Ezek az áruk általában nem felelnek meg a biztonsági és fogyasztóvédelmi követelményeknek, és az eredeti termékeknél jóval rosszabb minőségűek, ezért veszélyesek lehetnek a gyermekek és felnőttek egészségére, biztonságára.

Apple-nak látszó termékek is előkerültek
Fotó: NAV


A pénzügyőrök figyelmét ezúttal egy Zala vármegyében vámeljárást kezdeményező gazdálkodó keltette fel. A Távol-Keletről érkező szállítmányok vámellenőrzésekor, azokban elrejtve, több mint négyezer, Disney-karakterre megtévesztésig hasonlító műanyag játékfigurát, 1 440 Karl Lagerfeld női táskát, valamint ötezer Apple-márkanévvel ellátott okosórát, fülhallgatót és USB-C csatlakozókábelt találtak. Az ismeretlen forrásból származó, silány minőségű hamisítványok olyan veszélyes összetevőket is tartalmazhatnak, amelyek komoly egészségkárosodást okoznak. Mindezeken túl a hamisítványok forgalomba hozatala a legális kereskedelmet is károsítja, hátrányt okozva a tisztességes kereskedőknek.
A jogtulajdonos megerősítette, hogy valamennyi termék hamisítvány, és kérte azok megsemmisítését. A hamisítványokkal okozott vagyoni hátrány megközelíti a 250 millió forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában