A rendőrség felhívása

2023.11.26. 14:18

Figyelem! - célzott sebességmérés

A közlekedők rendszeres sebességmérésre számíthatnak a 76-os számú főút Zalaegerszeg és Alsónemesapáti közötti szakaszán, olvasható a police.hu portálon.

Zaol.hu

A közlekedők rendszeres sebességmérésre számíthatnak a 76-os számú főút Zalaegerszeg és Alsónemesapáti közötti szakaszán.

Fotó: police.hu

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, azon belül is az egyik legfőbb baleseti veszélyforrás, a gyorshajtás visszaszorítására.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességtúllépés potenciális balesetveszélyt hordoz, hiszen sokszorosára nő a fékút, és egy rosszul felmért helyzetben a sofőrök könnyen elveszíthetik uralmukat a járművek felett. Ha a sebességtúllépés kedvezőtlen időjárási viszonyok között történik, még könnyebben megtörténhet a tragédia. A gyorshajtók felelőtlen magatartásukkal ráadásul nemcsak a saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik.

A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával és az olyan, emelkedőkkel és kanyarokkal teletűzdelt útszakaszokon sem veszik komolyan a sebességkorlátozásokat, mint a 76-os számú főút Zalaegerszeg és Alsónemesapáti közötti szakasza. Történik mindez annak ellenére, hogy az alsónemesapáti elágazó előtti kanyart megelőző szakaszon az elmúlt években forgalombiztonsági fejlesztésekre és sebességkorlátozásra is sor került.

Tavaly az útszakaszon regisztrált balesetek 54 %-a következett be gyorshajtás miatt, idén ez az arány már 80%.

A zalai rendőrök éppen ezért a szabályszegő sofőrök kiszűrése, ezáltal a közúti tragédiák megelőzése érdekében a vármegye közútjain rendszeresen végeznek sebességméréseket, amivel a jövőben a járművezetőknek a fenti útszakaszon kiemelten számolniuk kell.

A cél az életveszélyes helyzetek megelőzése, a közúti közlekedési balesetek visszaszorítása, és a szabályszegő gépjárművezetők kiszűrése a forgalomból a többi közlekedő védelme érdekében.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket a gyorshajtástól, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be!  Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák!

(Forrás: police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában