Két év próbára bocsátották jogerős büntetővégzéssel

2023.10.05. 15:55

Leköpte a rendőrt is a részeg férfi

A szerelők a gutorföldei presszó raktárába hátráltak, és hívták a rendőrséget.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Részeg férfi kötött bele a szerelőkbe, egyiket megütötte, a verekedés miatt kihívott rendőrt pedig leköpte. A történtek miatt a magáról megfeledkezett férfi ellen büntetőeljárás indult, ebben a Zalaegerszegi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozott jogerős büntetővégzést. 

Az ügyben vádlott 57 éves férfi 2023. február 9-én délután 14 óra körül egy gutorföldei presszóban ittas állapotban összetekert újságpapírral, hátulról fejbe ütötte az elromlott hűtőgépet szerelő két szakember egyikét, aki ezért kérdőre vonta őt. Mindkét szerelő felállt, szembekerültek a részeg férfival, aki ekkor szó nélkül ököllel arcon ütötte az egyiküket, majd még egyszer felé ütött, de ezt a szerelő kivédte, és megfogta a támadó karját. Közben a szerelő társa hátulról próbálta lefogni az agresszív férfit, és a további bántalmazást megakadályozni. A dulakodásban azonban az ittas ember kiszabadította a kezét, és ismét megütötte ököllel a szerelőt fejét, majd belemarkolt a hajába, az arcába, amit megkarmolt, könnyű sérüléseket okozva. Végül a presszó egyik vendége fogta meg és szólította fel távozásra a férfit, aki ennek ellenére a szerelőkre öntött egy pohár bort, egyikük nadrágját leköpte, a kiürült poharat pedig feléjük dobta. A szerelők a raktárba hátráltak, és hívták a rendőrséget, a részeg férfi pedig hazament.

A történtek miatt még aznap 16 óra körül az otrombán viselkedő férfit a lakóhelyén keresték fel a rendőrök, hogy előállítsák, ő azonban nem volt hajlandó velük együttműködni, nem igazolta magát, káromkodott, szidalmazta a rendőröket.  Az előállítása érdekében az ellenálló férfit megbilincselték, a rendőrautóhoz kísérték, beültették, s miközben a járőrök egyike épp az agresszív férfi  biztonsági övét kapcsolta be, ő a rendőr arcába köpött.
Az egerszegi törvényszék közlése szerint az 57 éves férfit a bíróság garázdaság, testi sértés és becsületsértés vétsége miatt 2 évre próbára bocsátotta. A büntetővégzés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában