Közlekedésrendészeti tapasztalatok

2023.10.26. 13:45

Ittas és eltiltás hatálya alatt közlekedőket szűrtek ki a forgalomból a zalai rendőrök

Az egyenruhások ittas és eltiltás hatálya alatt közlekedőket szűrtek ki a forgalomból, de akadt olyan sofőr is, aki a rendőrök szeme láttára előzött záróvonalon.

Zaol.hu

Illusztráció

Fotó: ZH

Az elmúlt héten tartott közlekedési ellenőrzések eredményeként a zalai járőrök 12 olyan sofőrrel szemben intézkedtek, aki ittasan vett részt a közlekedésben. Eljárás indult ellenük.

Összesen 844 gyorshajtót rögzítettek a vármegye közútjain, a biztonsági öv használatának elmulasztásával kapcsolatos szabályszegést 70 esetben tapasztaltak, heten pedig jogosítvány nélkül vezettek.

Akadt olyan sofőr is, aki a rendőrök szeme láttára követte el a közlekedési szabályszegést. Egy személygépkocsi vezetője október 24-én 11 óra 40 perc körül a 7-es főút nagykanizsai szakaszán figyelmen kívül hagyta az „előzni tilos!” jelzőtáblát, valamint a felfestett záróvonalat, és a tiltás ellenére megelőzte az előtte haladó autót. A tetten ért sofőrt az egyenruhások előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra, két hónapra eltiltották a járművezetéstől, valamint pénzbírsággal sújtották – közölte a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában