Kokaint, extasyt, amfetamint értékesített

2023.10.18. 08:11

Drogkereskedő diák ellen emeltek vádat

A keszthelyi technikum tanulója kriptovalutával fizetett a kábítószerért.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

Internetről rendelt jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett az a keszthelyi diák, akit a gyanús postai küldemények átvizsgálása után értek tetten a hatóságok. A vádemelésig jutott büntetőeljárásról dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint a keszthelyi fiatalember, aki az egyik helyi középiskola technikumában tanul, 2022 szeptemberétől internetes oldalakról rendelt különféle kábítószereket – LSD-bélyeget, extasytablettát, speedport és kokaint – azzal a céllal, hogy azok értékesítésével szerezzen jövedelmet. A titkosított internetes oldalakról rendelt kábítószerekért a fiatalember az ott szokásos fizetőeszközzel, kriptovalutával fizetett.

Rendszeres vásárlói között keszthelyi barátok és ismerősök voltak, akiknek alkalmanként 1-3 gramm kokaint, 70 darab extasytablettát, 40 gramm amfetamint értékesített. A kábítószerek ellenértékét – volt eset, amikor 200 000 forintot - a vásárlók a kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó ismerősük bankszámlájára utalták. A fiatalember lakásán tartott házkutatás alakalmával a rendőrök az értékesítések után megmaradt jelentős mennyiségű kábítószert találtak és foglaltak le.

A fiú maga nem fogyasztott a kábítószerekből és az nem is állt szándékában, a kereskedéssel csak anyagi helyzetén szeretett volna javítani. Az általa külföldről, főleg Hollandiából megrendelt kábítószerek 2022 őszén, nemzetközi postaforgalomban érkeztek meg Magyarországra, a Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Posta Kicserélő Központjába, Vecsésre. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága mélységi ellenőrzésben áruvizsgálatra jelölte ki a Magyar Posta Zrt. forgalmában közönséges levélküldeményként ebben az időszakban érkezett azon küldeményeket, amelyeknek a címzettje a keszthelyi diák volt. Az általa külföldről rendelt, részére még nem kézbesített postai küldeményekben fellelt kábítószer tiszta hatóanyagtartalma jelentős mennyiségű volt. 

A Zala Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a fiatalember ellen,  és börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában