Vádat emeltek három férfi ellen

2023.09.27. 07:53

Út mellé szórták le a szemetet

Lomtalanítást vállalt a három férfi, ahogy elvégezték, abból büntetőeljárás lett.

Arany Gábor

Az út mellett szórták le a hulladékot

Fotó: Ügyészség

Az ügyben nemrég született vádirat, amiről dr. Németh Eszter, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője adott tájékoztatást. E szerint az tettük miatt vádlottá lett 50 éves, 63 éves és 45 éves letenyei férfi 2023. február 11-én  egy zajki ingatlan tulajdonosának megbízásából lomtalanított. A trió tagjai vállalták, hogy az összegyűjtött hulladékot elszállítják és a szeméttelepen leadják. Ezt azonban nem tudták végrehajtani a hétvégi időpont miatt, ezért a 2-3 köbméter  hulladékot, benne többek között ruhaneműket, gumiabroncsokat, mosdókagylót és veszélyes hulladéknak minősülő elektromos berendezéseket, festékeket, vegyszereket, valamint csomagoló anyagokat tartalmazó zsákokat a Zajk és Józsefhegy közötti útszakasz melletti bokros területen az utánfutóról leszórták és otthagyták.
A Nagykanizsai Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt emelt vádat a három férfivel szemben.

Nem tudták leadni, hát az út mellé dobták
Fotó: Ügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában