Az elmúlt hétvégén történt

2023.09.18. 09:34

Őzzel ütközött egy motoros a 7331-es számú mellékúton

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában kettő könnyű sérüléssel járó, valamint 17 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Zaol.hu

Fotó: police.hu

Egy 32 éves celldömölki férfi közlekedett motorkerékpárjával a 7331-es számú mellékúton Óhíd irányából Zalaerdőd felé 2023. szeptember 17-én 20 óra körül, amikor egy őz ugrott a járműve elé, melyet elütött. A motoros a balesetben elesett és könnyebben megsérült, az állat elfutott a helyszínről.

Fotó: police.hu

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy ősszel különösen nagy a szarvasok elütésének veszélye. Ez abból adódik, hogy szeptembertől november közepéig tart a „szarvasok násza” a szaknyelven barcogásnak nevezett üzekedési időszak. Ilyenkor szarvasokkal lakott területen kívül szinte bárhol találkozhatunk. A bikák bőgési időszakában az állatok jóval aktívabbak, alapvető óvatosság, veszélyérzet és körültekintés nélkül szaladhatnak ki az úttestre. A veszélyt tovább fokozza, hogy a szarvasok többsége családi kötelékben, vagy kisebb csapatokban mozog, így igen nagy a valószínűsége annak, hogy a vadállatok nem magányosan jelennek meg az utakon.

Fotó: police.hu

A szolgálatban lévő állomány az elmúlt 72 órában 11 főt fogott el, akik közül nyolcat bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A zalai járőrök 18 főt állítottak elő, közülük három személyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés egy esetben történt – közölte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában