Jövedéki törvénysértés miatt indult eljárás

2023.09.18. 08:21

Illegális dohánybetakarítók buktak le

Azt mondták, ajándékba kapott dinnyéért mennek.

Vágógépet, mérleget, 38 kilogramm fogyasztási dohányt és 7,6 kilogramm szárított dohánylevelet találtak.

Fotó: NAV

Illegálisan szerzett és feldolgozott dohánylevelekkel buktak meg azok az ügyeskedők, akik pénzügyőrökkel találkoztak Kékcse és Rétközberencs közelében. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága közlése szerint a dohánybetakarítási időszakban a pénzügyőrök folyamatosan ellenőrzik a termőterületeket, hogy megakadályozzák a dohánylevelek feketepiacra jutását. Ilyen alkalommal  figyeltek fel Kisvárda közelében a járőrök két ember férfira, akik a dohányszárítók felé gyalogoltak. A pénzügyőrök kérdésére a férfiak azt állították, hogy ajándékba kapott dinnyékért mennek a termőföldre, de az egyenruhások tudták, hogy arrafelé nem termelnek dinnyét. Gyorsan kiderült, hogy „levéltörőkbe” botlottak, ezért felkeresték a két férfi lakóhelyét is, ahol az ellenőrzésekor több kilónyi dohányt találtak az egyenruhások, a növények feldolgozásának különböző stádiumában.  A pénzügyőrök észrevették az aggódó szomszédot, aki árgus szemekkel követte az eseményeket, ezért hozzá is betértek, átvizsgálták a 26 éves nő lakását is, ahol vágógépet, mérleget, 38 kilogramm fogyasztási dohányt és 7,6 kilogramm szárított dohánylevelet találtak.
A pénzügyőrök jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást, a csaknem ötmillió forint értékű dohányterméket lefoglalták.

Több kilónyi dohányterméket találtak az egyenruhások,
Fotó: NAV

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában