Érzéstelenítés nélkül kiégette az azonosító számot

2023.09.08. 08:38

Fát és lovat lopott

A bíróság tárgyalás mellőzésével döntött a tolvaj ügyében.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Salivanchuk Semen

Az ítélet előzményéről az egerszegi törvényszék által kiadott tájékoztatóból kitűnik, hogy a 26 éves gyűrűsi férfi 2022. február és március között úgy szerzett magának tüzelőt, hogy a Gyűrűs közelében lévő zártkerti ingatlanokból 8,12 köbméter lábon álló akácfát vágott ki, s okozott ezzel 135 ezer forint kárt.
A férfi 2022 júniusában szintén Gyűrűsről – egy bekerített karámból – lopott el egy lovat, majd azt a saját udvarán álló istállóba helyezte el. Annak érdekében, hogy a ló eredete ne derüljön ki, az állat jobb hátsó lábán lévő, azonosításra szolgáló 45-ös számot érzéstelenítés nélkül kiégette, majd a lovat másikra elcserélte. Az állat ellopásával egymillió forint kárt okozott, amely az eljárás során megtérült, mert a kancát a rendőrök később Rinyakovácsiban megtalálták, így visszakerült gazdájához. A fiatal férfit hétrendbeli lopás vétsége, lopás bűntette és állatkínzás bűntette miatt a bíróság jogerős büntetővégzéssel halmazati büntetésként 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában