Nyomtatóval készítette a 100 eurósok előlapját

2023.09.14. 08:03

Elsikkasztotta a számlák befizetésére kapott összeget az albérlő, és pénzt is hamisított

Visszaélt az idős asszony bizalmával a fiatal férfi.

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Audio und werbung

A történtek miatt büntetőeljárás indult, melyben nemrég született vádirat. Erről tájékoztatást adva dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a tette miatt vádlottá lett 33 éves, zalai férfi 2019 eleje óta albérlőként lakott egy idős hölgy gyenesdiási házának felső szintjén berendezett kétszobás lakásban. A férfi az egyedül élő idős asszonnyal bizalmas, jó viszonyt alakított ki, azt is vállalta, hogy rendszeresen befizeti a postai csekken érkező közüzemi számláit. A nő 2022 szeptemberétől decemberéig közel félmillió forintot adott át albérlőjének közüzemi és biztosítási számlák befizetésére, az albérlő azonban a rábízott pénzt saját céljaira elköltötte. A férfi azért, hogy a főbérlője ne szerezzen tudomást a sikkasztásról, a befizetéseket igazoló feladóvevényekre postai átvevő kódot és időpontot nyomtatott házilag, valamint az MVM közüzemi szolgáltató nevében készített „folyószámla egyeztető tartozásigazolás” nevű nyomtatványt, mellyel azt kívánta alátámasztani, hogy az asszony nem tartozik a szolgáltatónak.
A fiatal férfi 2022 decemberében az idős nő engedélyével másoltatott kulccsal bement a főbérlői lakrészbe, és  hálószobából ellopta a nő borítékban tárolt 3 ezer euróját. Annak érdekében, hogy a pénz eltűnése ne szúrjon szemet, hiánytalannak tűnjön a bankjegyköteg,  közepéből vette ki a pénzt, majd ezt követően a számítógépén az internetről letöltött 100 eurós bankjegy előlapját kinyomtatta, és a másolatokat a pénzköteg közepébe helyezte. A büntetlen előéletű, a tettét beismerő férfival szemben a Zalaegerszegi Járási Ügyészség sikkasztás, lopás és pénzhamisítás miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában