Emelőhálót használt

2023.08.15. 08:54

Tetten érték az orvhalászt

Engedéllyel sosem rendelkezett.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Brian A Jackson

Orvhalászt értek tetten a Murán, az ügyben büntetőeljárás indult, amelyben nemrég készült el a vádirat. A 47 éves, halászati, horgászati engedéllyel nem rendelkező murakeresztúri férfi 2023. május 18-án este hat óra körül a Mura murakeresztúri szakaszánál emelőhálóval halászott jogosulatlanul, amikor a halőrök tetten érték. 

A rabsic a halőrök gépjárművére felfigyelve szétszedte az emelőhálós szerkezetet és gépkocsija platójára rakta, majd még a halőrök odaérkezése előtt elszállíttatta fiával. A murakeresztúri férfi a halőröknek érvényes állami és területi halászjegyet nem tudott bemutatni, halászati és horgászati engedéllyel sosem rendelkezett. Az emelőhálót a nyomozó hatóság a férfi lakóhelyén lefoglalta. A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője, dr. Németh Eszter közlése szerint a Nagykanizsai Járási Ügyészség orvhalászat vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában