Katasztrófavédelem

2023.08.05. 11:16

Sok gondot okoz a vihar a zalai tűzoltóknak

Zaol.hu

Forrás: Illusztráció / Tóth Imre

Zalaszentgróton a 7352-es útra dőlt egy tíz méter magas akácfa Zalaszentgrót külterületén szombat éjjel 1 óra tájt. A város önkormányzati tűzoltói eltávolították a fát.

Zalaváron fa akadályozta a közlekedést a József Attila utcában szombaton 3 óra tájt. A zalakarosi hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. 

Teskándon távközlési kábelekre dőlt két fa Teskánd és Hottó között éjjel 4 óra tájt. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók eltávolították a fákat. 

Húsz méter magas fa foglalta el az úttestet Türje külterületén szombaton 5 óra tájt. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók eltávolították a fát és további kidőlt fák okoztak gondot Türje és Bögöte között.

Szalagkorlátra dőlt egy fa Gombosszeg külterületén szombat reggel 6 órakor. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók eltávolították a fát. 

A 7538-as útra dőlt egy fa Letenye külterületén szombat reggel 6 óra tájt. A fát a helyi hivatásos tűzoltók eltávolították. 

Csőtörés miatt vízzel telítődött egy vízóraakna Balatonberényben, a Szabadság utcában szombat reggel 7 órakor. Az esethez riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a felgyülemlett mennyiséget, a sérült vezetéket pedig kiszakaszolták. 

Nyolc méter magas fa dőlt a Zalaegerszeg és Egervár közötti útszakaszra szombat reggel fél 8.kor. A 74-es főúton forgalmi akadályt képező fát a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították.

Több kidőlt fa akadályozta a közlekedést Zalaszentmihály külterületén szombat reggel 8 óra tájt. A forgalmi akadályokat a pacsai hivatásos tűzoltók számolták fel. 

Zalaegerszegen a kerékpárútra dőlt egy fa Kaszaházi városrészében fél 9 tájt. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a fát. Hatvan centiméteren állt a víz egy Tüttő Gyula utcai családi ház pincéjében szombat délelőtt. A város hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet. Huszonöt centimére magasan állt a víz egy mélygarázsban, a Vizslaparki úton szombat délelőtt. A város hivatásos tűzoltói kiszivattyúzták a felgyülemlett mennyiséget, olvasható a katasztrofavedelem.hu-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában