Cigarettát és újabb üveg innivalót vett

2023.08.18. 07:45

Részeg ivócimboráját fosztotta ki a zalaegerszegi hajléktalan

Fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség

Arany Gábor

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Thomas Andre Fure

Ivócimborája állapotát használta ki a hajléktalan férfi, de nagyon gyorsan lebukott, az ügyében hamarosan a bíróság dönthet. A nemrég vádemelésig jutott történetről dr. Németh Eszter, a vármegyei főügyészség helyettes sajtószóvivője adott tájékoztatást.  E szerint az 53 éves, zalaegerszegi hajléktalan férfi 2023. február 28-án már reggeltől együtt italozott ismerősével egy belvárosi presszóban, majd  betértek egy dohányboltba, ahol az ismerős whiskeyt vásárolt, amit bankkártyával fizetett ki. A további közös italozás eredményeként  az ismerős magatehetetlenné vált, és elaludt egy padon. A hajléktalan férfi a vásárlásnál látta, hogy mivel fizetett cimborája, ezért újra vásárolni indult, ehhez az alvó férfi nadrágja zsebéből kivette a plasztiklapot, majd azzal újabb üveg whiskeyt és három doboz cigarettát vett 23.800 forintért. Ez után alvó cimborája mellett tovább italozott, de szerzeményének nem sokáig örülhetett, mert rendőrök érkeztek, ellenőrizték, és ekkor előkerült a ruházatából a más nevére szóló bankkártya.
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a többszörös visszaesőnek számító, letartóztatásban lévő férfivel szemben kifosztás bűntette és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat, és fegyházbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában